Каракачанов разпореди събаряне на всички незаконни постройки във Войводиново

До акцията се стигна, след като група роми нападнаха военнослужещ

08.01.2019 | 15:49 Редактор: Тодор Петров
Каракачанов разпореди събаряне на всички незаконни постройки във Войводиново

Протестите на жителите на село Войводиново доведоха до акция срещу незаконните постройки в ромската махала, след като група роми нападнаха военнослужещ.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди събаряне на всички опасни сгради и незаконни постройки заедно с кмета на Войводиново и кмета на община Марица.

Каракачанов заяви, че търпимостта на обществото се изчепва и е необходима цялостна програма за решаване на "циганския въпрос".

Разследващите разполагат с видеозапис, на който частично се виждат действията на двамата нападатели.

Извършителите ще бъдат обвинени за причиняване на средна телесна повреда при хулигански подбуди. Наказанието предвижда затвор от 3 до 10 години. Единият от тях е непълнолетен, затова при редукцията може да лежи максимум до 3 години.

Двамата обвиняеми отказват да признаят вината си и твърдят, че са предизвикани от българския военнослужещ.

От болницата в Пловдив заявиха, че състоянието на пострадалия военен е стабилно. Очаква се до няколко дни да бъде изписан от лечебното заведение, като преди това ще му бъде направена операция.

Протестиращите отново се събраха в центъра на селото, след което се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията. Недоволните жители на селото смятат да протестират всяка вечер, докато незаконните постройки в ромската махала не бъдат премахнати. Започва и подписка с искане на двамата задържани за побоя да бъдат присъдени най-тежки наказания.