Симеонов в парламента: Къде да седне – на мястото на Сидеров

Лидерът на "Атака" не подкрепи назначаването на Марияна Николова за вицепремиер, тъй като не я познавал

22.11.2018 | 13:07 Редактор: Иван Берберов
Симеонов в парламента: Къде да седне – на мястото на Сидеров

Валери Симеонов се завърна отново в парламента. Бившият вицепремиер седна на депутатската банка, а това става на фона на брожения в малката коалиция. Първият ден от новата му длъжност премина в засилен медиен интерес. 

Още с идването си в Народното събрание Валери Симеонов влезе директно в пленарна зала. Той моментално седна на депутатската банка, на която по традиция седи лидерът на "Атака" и председател на "Обединените патриоти" в парламента Волен Сидеров. 

Самият Валери Симеонов с усмивка коментира този факт и каза, че е станало погрешка. Волен Сидеров обясни, че нямал конкретно място, а бил само част от всички 240 депутати. Двамата все още не са се засичало в сградата на Народното събрание. Валери Симеонов прекарва по-голямата част от времето си в пленарна зала, а Сидеров в кабинета на зам.-председателя на парламента Явор Нотев. 

Симеонов отрича да има амбиции да оглави парламентарната група на "Патриотите", а Сидеров отрича да се притеснява. Лидерът на НФСБ не се притеснява от факта, че "Атака" не подкрепи кандидатурата на Марияна Николова, която вчера зае позицията на вицепремиер. 

Волен Сидеров обясни, че не е познавал Николова и поради тази причина не е разписал кандидатурата ѝ. Но е склонен да разговаря с нея, предаде Мария Папазова.