Столицата остава без метро между "Сердика" и Националния стадион през уикенда

Столичната община пуска заместващи автобуси

03.11.2018 | 13:14 Редактор: Велислав Филипов
Столицата остава без метро между

Днес и утре движението на метровлаковете между станциите "Сердика" и Национален стадион "Васил Левски" е спряно. Причината е, че се изгражда тунел под съществуващата вече "Линия 1" на метрото - става дума за тунел на третия лъч на метрото. 

Днес и утре пробивната машина - известна повече като "къртицата", ще пробива въпросния тунел в района на Орлов мост. Именно заради това метрото ще бъде спряно.

За целта са пуснати автобуси, които да се движат в този участък, за да извозват пътниците между станциите. Автобусите се движат на често, но все пак се появи огромен транспортен хаос.

Тъй като едната спирка се намира срещу Министерство на здравеопазването, тя е крайната спирка и на нея пътниците могат само да слязат от транспортното средство. В същото време много хора седяха в очакване да се качат на автобуса, но това нямаше как да стане.

Спирката, на която хората, слезли на метростанция "Сердика", могат да се качат, за да бъдат извозени, се намира на бул. "Тодор Александров", но малцина се оказа, че са информирани къде могат да я намерят. 

Хората, излизащи от метрото, споделят, че никой никъде не им е дал информация къде се намират тези спирки и наистина се създава голямо объркване.

Все пак в самите метровлакове се пускат съобщения, които казват на пътниците, че метрото няма да се движи между спирките "Сердика" и "Васил Левски".