Каракачанов: Повече роля на синя каска няма да играя

Патриотите обсъждат напрежението в редиците си, заради поисканата оставка на Симеонов

23.10.2018 | 16:23 Редактор: Ралица Братанова
Каракачанов: Повече роля на синя каска няма да играя

Коалиция "Обединени патриоти" обсъжда напрежението в редиците си, заради поисканата от Волен Сидеров оставка на вицепремиера Валери Симеонов. 

Скандалът избухна, заради думите на Симеонов, че майките на деца с увреждания са "кресливи жени с уж болни деца" . Родителите поискаха Симеонов да се оттегли, той им отговори - стои за думите си, защото били истина.

Не се знае дали събранието вече се провежда, тъй като лидерът на "Атака" Волен Сидеров все още не присъства в сградата на Народното събрание, за да участва в коалиционния съвет.

Валери Симеонов свика извънредна пресконференция, на която мнозина очакваха да подаде оставка, но той не го направи.

Той благодари на готвещите се утре представители на бизнеса да го подкрепят с контра-протест и ги призова да се откажат да протестират, тъй като той няма нужда от това.

Kрасимир Каракачанов заяви, че "Обединени патриоти" трябва да работят по поетите от тях ангажименти и добави, че не е влязъл в политиката, за да бъде съдия.

"Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия, а да върша работа. Който иска да има здрав разум и да преценява, че общото, националното е по-важно от личното его, да си направи своите изводи, аз съм си направил моите. Аз повече роля на синя каска няма да играя", категоричен беше  Каракачанов.

Валери Симеонов коментира, че не смята, че неговата оставка и неговата фигура за особено значими, но и няма да приеме  морални оценки от всякакви посоки.