Дебатите по третия вот на недоверие започнаха... Борисов духом в НС

От БСП твърдят, че са готови с алтернативен модел на реформа в здравеопазването

19.10.2018 | 13:30 Редактор: Велислав Филипов
Дебатите по третия вот на недоверие започнаха... Борисов духом в НС

В парламента започнаха дебатите по третия вот на недоверие към правителството, поискан от БСП. Този път темата е здравеопазване.

Според левицата системата не се е променила от началото на 9-годишното управление на ГЕРБ и дори е станала по-недостъпна и скъпа за пациентите.

През изминалата седмица социалистите проведоха множество срещи с пациентски и лекарски организации, за да може вотът да бъде подкрепен и от експерно мнение.

От БСП твърдят, че са готови с алтернативен модел на реформа в здравеопазването, който работи и би закърпил всички пропуски.

Дебатите върху третия вот на недоверие започнаха с упрек от страна на социалистите, че в пленарната зала не присъства премиерът Бойко Борисов. Председателят на НС Цвета Караянчева го оправда, че в момента е на среща на европейските лидери в Брюксел и не може да присъства.

От Брюксел и през социалните мрежи Борисов направи изявление за дебатите в пленарната зала. Премиерът пише, че системата, която червените критикуват е такава, каквато именно те са направили.

Самото гласуване на вота на недоверие ще стане следващата седмица.