В битка с хидроцефалията: 5-годишно момче има нужда от помощ

Семейството му трябва да събере $17 000 за операция в Турция

13.10.2018 | 15:40 Редактор: Иван Берберов
В битка с хидроцефалията: 5-годишно момче има нужда от помощ

Запознайте се с историята на един 5-годишен герой, който всеки ден се бори за спасение на света - на своя собствен свят. Той няма свръхестествени сили и не се бори с дракони, но всеки ден се сражава с болестта си.

Йоан е на пет години, и всеки ден се бори с хидроцефалия. Когато е на година и половина откриват кистата в дясната страна на мозъка. Поставят му балонов катетър с надежда състоянието му да се подобри. 

Но две години след тази операция той получава влошаване. Семейството му го отвежда в детско отделение. Там се установява, че по спешност трябва да се постави клапа. 

Йоан отива в София, където поставят нужната му клапа. Няколко дни по-късно обаче се получава абсцес, което налага клапата да бъде премахната. 

Йоан ходи на детска градина и на рехабилитация – така укрепва физически и психически. Но най-често си играе вкъщи с майка си. Поставянето на нова клапа е шанс за Йоан да спечелил най-важната игра – да бъде здраво дете. 

Родителите му са изпратили изследванията му в клиника в Турция. Специалистите предлагат интервенция, чиято стойност е 17 000 долара. 

Родителите на Йоан търсят начин да осигурят средства за лечението на момчето. Те са открили банкова сметка и се надяват да съберат нужната сума.