Спецпрокуратурата влезе във "Винпром Карнобат", задържани са 10 души

Обвинението е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на данъчни задължения, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари

05.09.2018 | 13:32 Редактор: Велислав Филипов
Спецпрокуратурата влезе във

Специализираната прокуратура влезе в офиси на "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз мел". Арестуван е бизнесменът Миньо Стайков. В офисите се извършват следствени действия, претърсвания и изземвания.

Претърсванията, изземванията, обиските на лица и разпитите на свидетели са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари. 

Прокуратурата съобщи, че на общо 60 адреса в цялата страна се извършват следствени действия. Всички места са свързани с фирмите "Винпром Карнобат", "СИС Индустрийс" и "Топаз мел".

Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 – 2018 година. Под ръководството на Специализираната прокуратура, на 18 юли полицаи са установили незаконна фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Помещението, в което се е намира фабриката, е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни зам.-главният прокурор Иван Гешев. В момента на място в Карнобат претърсванията се ръководят от другия зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.

Бизнесменът Миню Стайков, собственик на "Винпром Карнобат", е задържан, съобщи прокуратурата. Освен него са задържани и още 10 души. Очаква се днес или най-късно утре да им бъдат повдигнати обвинения.

Прокуратурата отрече каквато и да било връзка между акцията срещу семейство Арабаджиеви и хотел "Маринела".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)