Освободиха под гаранция Вълчо Арабаджиев

Съдът прецени, че няма достатъчно доказателства срещу него и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева

03.09.2018 | 10:45 Редактор: Василена Василева
Освободиха под гаранция Вълчо Арабаджиев

Специализираният наказателен съд късно снощи освободи под парична гаранция от по 20 хил. лева тримата задържани при акцията в хотелите "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив - Вълчо Арабаджиев (най-малкият син на бизнесмените Ветко и Маринела Арабджиеви), както и счетоводителите Ромелия Кирилова и Елена Караянева. 

По обвинението за пране на пари към Вълчо Арабаджиев, Специализираният съд се произнесе, че не са налице достатъчно доказателства, че той е знаел, че съдържащите се в банков сейф два милиона и полова евро на негово име са придобити от родителите му от евентуална престъпна дейност. 

По отношение на обвинението за участие в организирана престъпна група на двете счетоводителки, съдът постанови, че липсва реална опасност от укриване и извършване на престъпление, а и с оглед на чистото им съдебно минало, също ги пусна под парична гаранция. 

Наблюдаващият прокурор заяви, че ще протестира решението пред Апелативния съд, а от своя страна адвокатът на Вълчо Арабаджиев подчерта, че също ще обжалва решението на съда за паричната гаранция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)