Рапъри възпяха Валери Симеонов: Сатира или PR ход?

"Какаовият плаж" се казва парчето и е дело на бургазлиите "Party Warriors"

14.08.2018 | 19:34 Редактор: Иван Берберов
Рапъри възпяха Валери Симеонов: Сатира или PR ход?

Новото музикално парче "Какаовият плаж", което възпява проверките по морето на вицепремиера Валери Симеонов, се превръща в тотален летен хит. Творбата е на рапъри от Бургас, които се обръщат с призив към лидера на НФСБ: Валерката, Валерката, хайде да направим проверката.

В анимирания клип са използвани автентични реплики от интервюта на вицепремиера.

Когато вицепремиерът тръгне на поредната акция "Шум", ще има честта да бъде посрещан от песен, направена специално за него.

Парчето е дело на бургаските рапъри Даниел Недялков и Калоян Станев, известни като "Party Warriors". След поредната проверка на вицепремиера тази година, момчетата решават да възпеят противошумната акция на Симеонов.

В свободното си време рапърите обичали да ходят на "Cacao Beach" и не одобрявали акциите срещу шума. Това допринесло за създаването на новия летен хит.

Според някои бургазлиите са направили чист PR на вицепремиера. Други разчетоха песента като подигравка. Рапърите не намеквали, че лидерът на НФСБ има афинитет към марихуаната, въпреки че така е изобразен в клипа им. 

Според PR експерти, песента олицетворявала ситуацията в страната. Те припомниха, че след Бойко Борисов – Валери Симеонов е вторият политик влязъл в родния фолклор. Преди години друг рапър възпя и премиера.

Във песента си рапърите се шегуват и с известни родни и чужди звезди. Надяват се, че вицепремиерът няма да им се обиди и дори очакват рецензия за песента.