Отново словесни престрелки разединиха "Обединени патриоти"

Този път заради затворените от вицепремиера Валери Симеонов заведения по морето

14.08.2018 | 18:21 Редактор: Лазарина Колчагова
Отново словесни престрелки разединиха

Отново словесна стрелба в "Обединени патриоти" - този път заради затворените от вицепремиера Валери Симеонов заведения по морето. 

Лидерът на Атака Волен Сидеров заподозря "разпъването на чадър" над едни бизнесмени за сметка на други.

Новият скандал се разрази само две седмици след последното примирие. В края на юли премиерът Бойко Борисов привика лидерите на "Обединени патриоти", за да успокоява страстите между Волен Сидеров и Валери Симеонов. 

А в разгара на отпускарския август двамата пак кръстосаха шпаги. Отново заради проверките на Симеонов по морето и затварянето на две заведения в района на Бургас. 

Сидеров отново призова за намеса на Борисов. Но другарският огън на Сидеров не спря дотук. Лидерът на "Атака" заподозря коалиционния си партньор в покровителство на определени бизнесмени за сметка на други. 

Симеонов категорично отрече обвиненията. В интервю за информационна агенция той обясни, че Сидеров бил подведен от грешни съветници. 

И докато в Бургас Волен Сидеров търсеше от районната здравна инспекция отговор на въпроса кой им е наредил да затварят заведения в Слънчев Бряг и Созопол, от София третият коалиционен партньор в малката управляваща коалиция - ВМРО отново успокояваше. Ангел Джамбазки е категоричен - макар и обтегнати, отношенията в коалицията няма да се взривят.