Какво декларират директорите на болници у нас? Някои милиони, други кредити

Най-богатият от тях е проф. Генчо Начев от "Св. Екатерина"

09.08.2018 | 17:41 Редактор: Иван Берберов
Какво декларират директорите на болници у нас? Някои милиони, други кредити

Проф. Генчо Начев е най-богатият директор на държавна болница у нас. Това показват годишните декларации на управителите на лечебни заведения, които работят със Здравната каса.

Шефът на столичната "Св. Екатерина" има на влог над 5 милиона и 400 хиляди лева, 14 имота, сред които и два апартамента в "Лозенец", придобити миналата година. 

И три коли, едната от които - Порше. Проф. Начев притежава и дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватия. 

Сред заможните лекари е и новият управител на Здравната каса д-р Дечо Дечев. Неговата декларация за миналата година е в качеството му на шеф на болница "Св. Иван Рилски". Д-р Дечев има депозити у нас и в чужбина в размер на над половин милион лева. Притежава и няколко имота.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов има апартаменти в София и Арапя. На депозит има над 78 хиляди евро и 20 хиляди лева. Има обаче и един ипотечен и два потребителски кредита, както и лизинг за кола.

Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има два апартамента в София и две коли. Държи на влог 77 000 лева и 54 000 евро, но изплаща потребителски кредит от 30 000 лева.

Шефът на "Майчин дом" доц. Иван Костов освен апартамент в София и вила във Владая има и депозити на стойност близо един милион лева.