Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30
още

Корупция, контрабанда, данъчни измами... ГЕРБ лицемерничат, смята депутат от БСП

Правителството няма реални данни за борба със сивия сектор, коментира Богдан Боцев пред Bulgaria ON AIR

28.03.2018 | 20:34 Редактор: Василена Василева
Корупция, контрабанда, данъчни измами... ГЕРБ лицемерничат, смята депутат от БСП

С поведението си ГЕРБ проявиха лицемерие. Те винаги са декларирали готовност за борба с корупцията, контрабандата и данъчните измами. От НАП обаче признаха, че милиарди левове е сумата на ревизионните актове, с които са открити злоупотреби с ДДС. До момента няма данни събираемостта на данъците чрез борба с измамите да се е увеличила, коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Богдан Боцев.

"Това означава, че ГЕРБ не изпълняват поетитие към избирателите си ангажименти и нямат реални данни за борба със сивия сектор", допълни още той.

Пред Bulgariq ON AIR Боцев посочи, че тези средства могат да бъдат жизненоважни за бюджета на държавата, както и за решаването на важни проблеми, свързани със здравеопазването, образованието, социалната политика и социалните неравенства у нас.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев хвърли оставка като народен представител. Причината за това е започнала данъчна проверка и изнесената в медиите информация, че той е свързан с данъчни злоупотреби.

От БСП обвиниха Гамишев, че преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ – Гоце Делчев той е прехвърлил фирмата си на друга, която има 2 лева капитал и на чийто адрес има регистрирани 23 фирми.

"Проблемът в случая е, че става въпрос са заобикаляне на закона. Не е редно и не е морално. Още повече от човек, който е народен представител и ще гласува и кове законите на България в парламента", отсече Богдан Боцев в студиото на Кузман Илиев.

Вижте повече във видеото!