Фирми, ДДС-та и НАП… депутат от ГЕРБ подаде оставка!

Димитър Гамишев бил прехвърлил фирма с 200 000 лв. задължения на малоимотен гражданин

28.03.2018 | 13:20 Редактор: Иван Берберов
Фирми, ДДС-та и НАП… депутат от ГЕРБ подаде оставка!

Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев депозира оставката си. Причината за това е започната от НАП данъчна проверка и подозренията, че той е прехвърлил своя фирма със задължения от 200 000 лв. на дружество, управлявано от малоимотен гражданин. 

Самият депутат е обяснил пред ръководството на ГЕРБ, че когато е прехвърлял фирмата тя не е имала задължения. Освен това народният представител се позовал на факта, че в неговите очи лицето, на което я е прехвърлил, не е изглеждало малоимотно. 

По думите на представители от ГЕРБ, той е решил да подаде оставка, за да не петни авторитета и името на партията и да не пречи на проверките срещу него. 

Това не е първият път, в който името на Димитър Гамишев се набърква в скандал с правосъдието. Само преди дни той получи условна присъда на първа инстанция за причинена смърт на пътя. 

Случаят е от 2014 г. и Гамишев беше със снет имунитет по тази причина. Цялата тема бе повдигната от БСП. От ГЕРБ призоваха Столетницата също да поеме отговорност за своите депутати, срещу които се водят проверки. 

За да стане факт оставката на Димитър Гамишев, тя трябва да бъде гласувана от депутатите.