Наводнения, пропаднали пътища и свлачища - обстановката в Пловдивско остава усложнена

Преди дни река Чая отново излезе от коритото си и заля земеделски площи

03.08.2018 | 13:12 Редактор: Велислав Филипов
Наводнения, пропаднали пътища и свлачища - обстановката в Пловдивско остава усложнена

Частичното бедствено положение в пловдивска област заради преливащи реки, пропаднали пътища и активизирали се свлачища. Вчера областният кризисен щаб реши да бъде обявено частично бедствено положение една седмица до нормализиране на ситуацията. 

Обявено е и частично бедствено положение в родопското село Добралък, община Куклен. Вследствие на проливните дъждове през последните дни пътят до селото е пропаднал на няколко места. Осигурен е алтернативен маршрут, а властите уверяват, че 80-те постоянни жители на селото имат ток и вода.

Обстановката в пловдивска област остава усложнена. Преди дни река Чая отново излезе от коритото си и наводни земеделски площи.

Според жителите спешно трябва да се оправи 3-километров участък от дигата на реката, защото е в много лошо състояние и всеки момент може да поддаде. От Министерството на земеделието казаха, че ще бъдат обезщетени само земеделците, които на 100% са загубили своята реколта.

В Садово пък излязоха на протест. Местните твърдят, че след всеки по-тежък дъжд реката ги залива, а наводненията са станали ежедневие.

Хората заплашват, че на 17 август ще излязат на масов протест срещу бездействието на властите.