Скандали и саморазправа в НС: Сидеров бил нападнат от Валентин Касабов!

Веселин Марешки изяви готовност да защити физически лидера на "Атака", ако се наложи

26.07.2018 | 13:08 Редактор: Иван Берберов
Скандали и саморазправа в НС: Сидеров бил нападнат от Валентин Касабов!

Премиерът Бойко Борисов свика извънреден Коалиционен съвет. Вероятната причина – скандалите в по-малкия партньор в управлението "Обединените патриоти".

Стаята на "Обединените патриоти" днес е вероятно най-горещото място в парламента. Появи се информация за физически сблъсък между лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата от НФСБ Валентин Касабов. 

Народният представител от редиците на Валери Симеонов заяви, че вече не приема Сидеров за лидер на парламентарната група на "Патриотите". Днес Сидеров съобщи, че както си е стоял в стаята, изведнъж в нея влязъл Касабов и се стигнало до физическа саморазправа. 

От своя страна Валентин Касабов нарече тези твърдения "поредните сънища на Волен Сидеров" и категорично отрече това да се е случвало. За момента останалите депутати от парламентарната група отказват да коментират казуса. 

"Касабов вчера твърдеше някакви несъстоятелни неща, че аз не съм председател на групата. Той трябва да напусне тази група, след като не признава ръководството ѝ", изрече пред репортери Волен Сидеров.

След като стана ясно, че Веселин Марешки е готов да застане пред Волен Сидеров и да го защити, лидерът на "Воля" влезе в пленарна зала, където прочете специална декларация, с която изрази своята готовност, предаде Мария Папазова. 

Коалиционният съвет при премиера Бойко Борисов заседава вече час и половина. Но дали има реална опасност управляващата коалиция да се раздели, предстои да разберем, предаде репортерът Иван Иванов.