Социалният министър Бисер Петков подаде оставка!

Действията му са провокирани от невъзможността да задоволи исканията на родителите с деца с увреждания

11.06.2018 | 17:57 Редактор: Иван Берберов
Социалният министър Бисер Петков подаде оставка!

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от Министерския съвет.

В разговор с премиера, министър Петков заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

Майките на децата с увреждания днес са били на среща с Бисер Петков. Те твърдят, че са постигнали консенсус с него и, че това е единственият министър, който до този момент е чул исканията им.

"Шокирани сме от неговата оставка. Пред него казахме, че сме готови да махнем палатковия лагер. Той подкрепя Закона за личната взаимопомощ. На всичкото отгоре оставката е приета. Какво се случва в тази държава?“, отбеляза Вера Иванова от палатковия лагер.

От години майките на деца с увреждания повтарят, че не искат пари на калпак. В момента родител на дете с увреждания над 90% получава около 930 лева, за да го гледа. Но това е за протестиращите е недостатъчно. Те искат адекватна социална грижа от страна на държавата.  

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR