Автобусът на "Тракия" се удря в кола преди да излети от платното

Няма данни шофьорите да са употребили алкохол, обяви Младен Маринов

13.04.2018 | 14:20 Редактор: Тодор Петров
Автобусът на

Имало е съприкосновение между колата и автобуса преди той да разбие мантинелата и да влезе в канавката. Най-вероятно двете превозни средства са се ударили странично. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Младен Маринов след ужасяващата катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 10 души, а над 20 бяха ранени.

Към момента 22-ма са настанени в болнични заведения в София, посочи Маринов. Той потвърди за шестима загинали, чиято самоличност тепърва ще се установява и изрази надежда да няма допълнително загинали хора.

Няма данни за загинали деца, има едно дете в болница. Няма данни и шофьорите да са употребили алкохол. Извършват се процесуално-следствени дейстия и технически експертизи, които ще установят причината за катастрофата. 

Има и пътници, които не са пострадали тежко и в момента се разпитват. Психолози от МВР са в готовност да окажат психологическа помощ на пострадалите и първите пристигнали на място служители, стана ясно още от думите на главния секретар на МВР.

МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, което вече събира документи в офиса на превозвача "Юнион Ивкони".

По неофициална информация шофьорът на автобуса все още е на мястото на инцидента. Той също е с травми по тялото и дава своите показания пред властите, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)