В ада на "Тракия": Хората са изпаднали от автобуса, вероятно са били без колани

Един от управителите на "Юнион Ивкони" заяви, че автобусът е бил нов

13.04.2018 | 13:32 Редактор: Василия Пейчева
В ада на

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

При зловещия инцидент на "Тракия", при който автобус се преобърна и загинаха десет души, са се счупили стъкла и хората вероятно са изпаднали от автобуса. Това стана ясно от думите на един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев.

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", каза той пред БНР.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", допълни Добрев.

Той обясни, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

В Сливен шофьорите са се сменили и зад волана е бил 32-годишен мъж. Автобусът е тръгнал в 6 часа от Бургас и е пътувал към София.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, "Пирогов" и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване. Движенито на магистралата е затруднено.