fallback

Туск хвали Борисов за организирането на ключовата среща във Варна

Ценим много високо инициативата, заявява председателят на Съвета на Европа

26.03.2018 | 17:59 Автор: Тодор Петров

Председателят на Съвета на Европа Доналд Туск похвали българския премиер Бойко Борисов за организирането на ключовата среща между ЕС и турския президент Реджеп Ердоган.

Държавният глава на Турция пристигна във Варна малко след 14 ч. и беше посрещнат от кмета на града Иван Портних. След него кацна и Доналд Туск, а двамата вече са в резиденция "Евксиноград", предаде пратеникът на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова.

Според турските медии Ердоган е провел 70-минутна среща с премиера Борисов веднага след пристигането си в двореца "Евксиноград".

Туск оцени много високо инициативата на Борисов по организирането на подобна среща в момент на обтегнати отношения между ЕС и Турция. Той е заявил пред Борисов, че тази инициатива се оценява много високо и от лидерите, с които той е успял да разговаря.

Анализаторите определят срещата във Варна като историческа, заради безпрецедентното охладняване на отношенията между Турция и ЕС. Часове преди да тръгне за България Ердоган категорично е заявил, че ще отправи послание към Европа за пълно членство в ЕС и безвизово пътуване за турските граждани до провеждането на президентските избори през 2019 г.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback