Крадци задигнаха апаратура от ЖП прелез в междугарието Ловеч-Троян

Нормалното функциониране на прелеза ще бъде възстановено до седмица

17.02.2018 | 10:59 Редактор: Ивайло Николов
Крадци задигнаха апаратура от ЖП прелез в междугарието Ловеч-Троян

Кражба и унищожаване на релейната апаратура на прелез в междугарието Ловеч–Троян застрашиха сериозно безопасността на движение на влаковете, алармират от НКЖИ.

Вандалският акт е довел до прекъсване на действието на автоматичната прелезна сигнализация (звук и светлина) и е застрашил безопасността на движение на влаковете и моторните превозни средства, преминаващи през прелеза.

Заради случилото са уведомени и органите на МВР. Предприети са необходимите действия по ремонтиране на повредената апаратура, като се очаква те да приключат до 23 февруари, когато да бъде възстановено и нормалното функциониране на прелеза.

Дотогава, с оглед подсигуряването на безопасността на движение на моторните превозни средства, влаковете ще преминават през прелеза със скорост 15 км/ч, с готовност за спиране, и подаване на звуков сигнал.

НКЖИ призовава водачите на моторни превозни средства да преминават през прелеза в междугарието Ловеч – Троян с повишено внимание.

НКЖИ предупреждава за изключителната обществена опасност от посегателствата над елементи и съоръжения от железопътната инфраструктура.

Освен нанесените материални щети, кражбите водят до застрашаване на сигурността на движение на влаковете и могат да доведат до произшествия и инциденти с непредвидими последици, отчитат от компанията.

Четете още на dnes.bg