fallback

След думите на Доган: БСП внася вота на недоверие без ДПС

Започнахме годината така - 8 дни, 8 трупа, гневи се лидерът на социалистите Корнелия Нинова

11.01.2018 | 13:12 Автор: Тодор Петров

Вотът на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов ще се състои на 17 януари, а изненадващо от БСП решиха да го внесат сами - без ДПС. Темата остава предварителното заявената от левицата - "корупция".

Това стана ясно в първия работен ден на депутатите за новата пленарна сесия след дългата ваканция.

Решението е било взето от БСП след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че в опозицията няма партия, която да поеме управленеито на страната. 

Неговите думи накараха левицата да действа сама, а от ДПС контрираха, че това решението подтвърждава думите на Доган.

Иначе днес председателят на НС Цвета Караянчева удари първия звънец, а за Радослава Чеканска това бе първи ден в парламента изобщо. Тя се закле като деутат от ГЕРБ, заемайки мястото на Ивайло Константинов, който е съсобственикик на фирма "Юнион-Ивкони" и напусна НС преди празниците.

По традиция парламентарните групи представиха приоритетите си. Управляващите и опозицията коментираха започващото днес българско европредседателство, като от опозицията поискаха промяна.

"Започнахме годината така - 8 дни 8 трупа! Убийства на семейства, стрелба по данъчен, убийство посред бял ден на крупен бизнесмен... и властта не реагира адекватно", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Страстите бяха нажежени и от искането на БСП премиерът Борисов да дойде в парламента и да каже каква е криминогенната обстановка в страната. Мнозинството обаче отхвърли това искане на Столетницата.

Утре депутатите ще разгледат ветото на президента върху антикорупционния закон. Вчера то бе отхвърлено от правната комисия към парламента.

fallback
Още от България
fallback