Въпреки изказването на Доган, вот ще има, подчерта Нинова

БСП иска смяна на модела на управление, а не замяна на Патриотите с ДПС, заяви лидерката на социалистите

22.12.2017 | 16:45 Редактор: Иван Берберов
Въпреки изказването на Доган, вот ще има, подчерта Нинова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че вот на недоверие ще има въпреки изявлението на Ахмед Доган, че кабинетът на ГЕРБ няма алтернатива.

Вчера почетният председател на ДПС обяви в слово пред актива на партията, че няма партия, която може да вземе властта, ако правителството на Бойко Борисов падне. Доган призова всички политици да се грижат за стабилността в държавата.

Словото му идва седмица след като БСП и ДПС обявиха, че на 17 януари ще внесат вот на недоверие срещу правителството заради корупцията.

Днес Нинова коментира думите на почетния председател в специално изявление, изпратено до медиите. Тя обвини Борисов, че сам е поискал помощ от Доган, притеснен от напрежението в страната и от предстоящия вот на недоверие.

"Помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов", констатира Нинова.

Тя коментира и друг акцент от словото – че присъствието на Патриотите в кабинета е грешка.

"Разбирайте в подтекст: Махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите", анализира Нинова.

Лидерката на БСП обръща внимание и на призива на Доган всички да пазят стабилността.

"Но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ. Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство. Благодаря, ние не сме съгласни!", пише в изявлението си тя.

Нинова допълва, че БСП иска промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството, предаде Dnes.bg.

"Вот на недоверие ще има. Конгрес на БСП го реши, парламентарната група ще го внесе. Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива", заключава тя.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)