Българче с победа на конкурс на Cartoon Network

10-годишният Андрей Божков се отличи сред 44 участници в състезанието "Влогни"

06.10.2017 | 21:30 Редактор: Мария Аладжова
Българче с победа на конкурс на Cartoon Network

10-годишният Андрей Божков е победител в състезанието за влогъри "Влогни" на телевизионни канал Cartoon Network. Той се отличи сред 44 нахъсани състезатели, които направиха 76 видеа по различни теми, зададени от детския телевизионния канал. 

Освен у нас надпревара имаше и в Полша, Белгия, Холандия, Люксембург, Румъния и Русия.

Състезанието цели да помогне на децата да развият творческия си потенциал, да се научат да сърфират безопасно в мрежата и да станат активни дигитални граждани. 

Наградата за най-добрия от тях във всяка от страните е да може да представя новините около Cartoon Network в своите влогове, като получава информация от извора за всички нови проекти на телевизионния канал.

Победителят   ще   бъде   подкрепен   да   привлича   своя собствена   аудитория,   като   прави   влогове   на   разнообразни   теми. В България участниците в конкурса преминаха през 4 предизвикателства под формата на задачи, а техен ментор беше популярният влогър Крис Захариев.

75% от децата в световен мащаб искат да станат влогъри, а у нас едва 23% са създавали видео съдържание. Андрей Божков обаче е изключение. И няма търпение голямото кино да разбере за него. 

Вижте още в репортажа на Ива Григорова.