Учителка неглижира ревящо дете в забавачница

Възмутени родители искат да се постави видео наблюдение в детските градини

07.09.2017 | 21:16 Редактор: Иван Берберов
Учителка неглижира ревящо дете в забавачница

Видеоклип, разпространен в социалните мрежи предизвика възмущение сред десетки потребители. На публикувания запис се вижда как малко дете плаче безутешно докато учители и възпитатели в детската градина си говорят без да му обръщат внимание. 

За да намалеят случи като този, родители отново призовават да се монтират видео камери във всички помещения на детските заведения у нас. 

Видео записът е публикуван преди дни от жена, която живее в непосредствена близост до детска градина "Магнолия" с София. Днес директорът на детското заведение решава да прегледа записите от камерите и установи, че наистина учителката, която е отговаряла за детето, не е обърнала достатъчно внимание. 

Част от преподавателите обаче не са съгласни с предложението за поставяне на камери, тъй като според тях това ще наруши тяхното лично пространство. В по-голямата част от детските градини в столицата има изградено външно видео наблюдение. За поставянето на камери вътре в самите забавачници е нужно съгласието на педагози и родители.