Фандъкова увери: Ремонтът пред НДК ще завърши в срок

Столичният кмет определи демонтирането на "1300 години България" като належащо

14.07.2017 | 13:22 Редактор: Тодор Петров
Фандъкова увери: Ремонтът пред НДК ще завърши в срок

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери ремонта на площада пред НДК. В момента там се извършва цялостна подмяна на настилките, работи се и върху спиране на течовете, които от години създават проблеми в района. 

Ремонтът пред НДК тече с пълна сила, а столичният кмет обеща той да бъде завършен в срок, за да може софиянци да се радват на един по-красив център още през есента, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че ремонт тук не е извършван от 40 години, а сега тук ще бъде направен много по-качествен. Ще бъдат поставени солидни гранитни плочи, както и хидроизолация, тъй като в момента имало сериозни течове, стигащи до самото метро.

"Постарали сме се да запазим облика на площада. Поръчката се забави толкова много, защото се търсеше максимална близост до оригиналния проект. За съжаление, на всяка крачка строителите и надзорът срещат изненади", заяви Фандъкова.

Столичният кмет коментира демонтирането на паметника "1300 години България", като заяви, че то е било напълно належащо, тъй като там реконструкция е била почти паднала.