Бедствено положение в Самоков, има наводнени къщи и детски градини

Жители на ромската махала настояват да се отпуши каналът, който е превърнал улиците в реки

04.07.2017 | 07:42 Редактор: Жанета Нейкова
Бедствено положение в Самоков, има наводнени къщи и детски градини

Тежко остава положението в Самоков. Снощи след бурите в страната, река Боклуджа преля. Наводнени са много домове, твърдят местните хора.

В Самоков се намира и репортерът на Bulgaria ON AIR Виктор Борисов, който бе в ромската махала в града, откъдето започва проблемът с наводнението. И към този момент водата продължава да се оттича и да влиза в дворовете на живущите.

Под една от улиците има канал, от който извира водата. Целият път се е превърнал в река, хората изпитват трудност да напускат домовете си и не само. Жителите се опитват да спасят каквото могат от имуществото си. 

Пред камерата на телевизията част от живущите на квартала споделиха, че вечерта водата е нахлула в домовете им и е наводнила всичко. Определиха ситуацията като бедствено положение. Твърдят още, че кметът не е пожелал да се поинтересува от случващото се в ромската махала.

"Искаме днес съответните органи да дойдат и да обърнат внимание на запушения канал, от който водата тече. Никой не взима никакви мерки, за да се уточни какво трябва да се извърши, за да се спре водата", оплакват се жителите.

Вчера, след като четири часа не спряха проливните дъждове, каналът, който минава през ромската махала се е напълнил и прелял и, водата е заляла къщите на хората. Жителите са започнали да преграждат имуществото си с каквото могат, за да го спасят от прииждащите води.