Дадоха НДК на Ангел Митев, министър Банов чака Мирослав Боршош

Обявяват обществена поръчка за 12 млн. лева за сигурността в сградата

30.06.2017 | 13:50 Редактор: Тодор Петров
Дадоха НДК на Ангел Митев, министър Банов чака Мирослав Боршош

Ангел Митев поема управлението на НДК. Това съобщи на извънреден брифинг министърът на културата Боил Банов. В момента Митев е шеф на звено "Реставрация" към Министерството на културата. 

Предстои да бъде обявена нова обществена поръчка, която се очаква да бъде разписана във вторник. Тя ще е на стойност 12 млн. лева, а парите отива изцяло за сигурността вътре в НДК. 

Припомняме, че първоначално ресорният министър Лиляна Павлова обвини в злоупотреби директора на НДК Мирослав Боршош, след това той бе възстановен от премиера Борисов на поста, а вчера стана ясно, че Боршош се оттегля до приключване на проверките, тъй като ДАНС е сезирала прокуратурата за нарушения.

Културният министър Боил Банов благодари на Боршош за всичко, което е свършил по време на работата си в НДК. 

"Обликът, който придоби НДК, е нещо, което категорично подкрепям и заставам зад него. Решението му да се оттегли до завършването на всички проверки е нормално. Очаквам при позитивен резутлат да имам възможност да го поканя отново на работа", коментира министър Банов.

Боил Банов подчерта, че Боршош ще бъде възстановен на работа единствено при положение, че прокуратурата не докаже финансови злоупотреби с отпуснатите средства.