Министрите в новото правителство - ясни до часове

Според някои от версиите това може да стане и утре сутрин - при връщането на изпълнения мандат на президента Румен Радев

03.05.2017 | 12:28 Редактор: Мария Аладжова
Министрите в новото правителство - ясни до часове

ГЕРБ и патриотите ще обявят състава на новото правителство до часове, обяви зам.-шефът на управляващите Цветан Цветанов.

"Ще съобщим министрите по цивилизован начин. По всяка вероятност ще излезем с прессъобщение или ще направим трибунка и мисля, че в рамките на предстоящите няколко часа ще бъдете информирани", каза Цветанов в кулоарите на парламента, цитиран от Dnes.bg

Той отказа категорично да издаде имената на новите министри.

Думите на Цветанов идват на фона на напрегнато очакване в парламента Борисов да обяви състава на бъдещото правителство.

От рано сутринта медии и депутати търсят официална информация за това кога и как ще станат ясни имената на новите министри.

Според някои от версиите това може да стане и утре сутрин - при връщането на изпълнения мандат на президента Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също остана безмълвен. Той се появи в парламента в началото на работния ден на депутатите и си тръгна веднага след като се регистрира.

Забавянето на обявяването на имената вероятно се дължи на трудните преговори между ГЕРБ и патриотите, които продължават до последно, смятат депутати.

Според неофициалната информация разговорите вече се водят не за министрите, а за зам.-министрите.