Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Стабилно правителство без изненада при министрите прогнозират експерти

По думите на журналиста Юлий Москов политическата картина у нас се е изчистила от "лаещата опозиция"

02.05.2017 | 20:17 Редактор: Мария Аладжова
Стабилно правителство без изненада при министрите прогнозират експерти

Стабилно правителство прогнозира журналистът Юлий Москов в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите му след последните избори политическата картина се е изчистила от "лаещата опозиция" в лицето на ДСБ, "Да, България", АБВ и Татяна Дончева.

На въпрос не се ли явява БСП също опозиция на властта, отговори: "Те практически ще бъдат опозиция на самите себе си. Те се деструктурираха... Силна е тази опозиция, която предлага по-добри, но много силни и аргументирани решения", коментира журналистът в "Денят ON AIR".

А според социолога Евелина Славкова изненади в новия кабинет не се очакват - нито по линия на цялостта на правителството, нито при избора на новите министри. 

"Няма да има голяма разлика от това, което имаме като информация в публичното пространство. Патриотите ще заложат, освен на участниците от страна на тези политически партии, и на експерти, тъй като си дават сметка, че е по-добре ", анализира Славкова.

Според нея обаче Бойко Борисов "ще държи изкъсо" министрите на Обединените патриоти, защото при предишната коалиция Реформаторският блок бил нанесъл щети върху ГЕРБ.