Край на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти

Имената на министрите вече са уточнени и ще бъдат обявени на 3 май

02.05.2017 | 19:02 Редактор: Мария Аладжова
Край на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти

ГЕРБ и Обединените патриоти поставиха точка на преговорите за съставяне на правителство. Имената на министрите в новия кабинет вече са уточнени, но ще бъдат обявени от Бойко Борисов на 3 май, на специална пресконференция.

Едно е сигурно - Борисов отново ще бъде министър-председател, докато за имената на оглавяващите ведомствата все още се спекулира.

По неофициална информация председателят на НФСБ Валери Симеонов ще е вицепремиер, а лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов - министър на отбраната.

Социалното министерство най-вероятно ще поеме шефът на НОИ Бисер Петков.

Министърът на правосъдието в кабинета "Борисов 2" - Екатерина Захариева, по всяка вероятност ще оглави МВнР, а председателят на 43-то НС Цецка Цачева - Министерството на правосъдието.

Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев пък е най-спряганото име за министър на вътрешните работи. 

Изненадващо обаче Лиляна Павлова може да не бъде отново министър на регионалното развитие и благоустройството, след като изпълняваше тази длъжност в първото и второто правителство на Бойко Борисов.

Очаква се Теменужка Петкова отново да поеме Министерството на енергетиката, а министър на икономиката да е дългогодишният изпълнителен директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.