Има пряка връзка между заниманията със спорт и резултатите в училище

Цели 62% от българчетата стават нервни, когато не знаят как да се справят с конкретна задача, показва изследване на PISA

19.04.2017 | 22:49 Редактор: Василена Василева
Има пряка връзка между заниманията със спорт и резултатите в училище

61% от българските ученици се притесняват да не получат ниски оценки. Това показва поредното изследване на PISA за физическото и емоционално състояние на учениците сравнено с връстниците им от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

55% от българчетата споделят, че изпадат в състояние на безпокойство, когато предстои да бъдат изпитвани, дори и да са добре подготвени. Цели 62% пък стават нервни, когато не знаят как да се справят с конкретна задача.

Почти 43 на сто от българчетата са напълно удовлетворени от живота си. Изследването установява също, че 91 на сто от 15-годишните използват телефони с интернет, а 66% посочват, че се занимават с някакъв спорт преди или след учебните часовете.

Момчетата проявяват по-голяма физическа активност от момичетата. Има пряка връзка между заниманията със спорт и резултатите в училище – колкото по-често спортуват децата, толкова по-високи оценки получават.