fallback

Почти сигурно без референдум в "Младост"

Столичният Общински съвет все още обсъжда казуса срещу застрояването в квартала

06.04.2017 | 13:28 Автор: Жанета Нейкова

И към този момент продължава заседанието на Столичния Общински съвет по отношение дали да има референдум срещу застрояването в столичния квартал "Младост".

В дискусията се включиха много страни "За" и "Против", включително и кметът на района Десислава Иванчева. 

По всичко личи, че въпросното запитване ще отпадне, тъй като то бе отхвърлено още миналата седмица от ресорните комисии към Столична община с мотивите, че въпросите, изложени в него са незаконосъобразни.

Днес, пред сградата на общината се събраха представители на район "Младост", които се изявиха срещу застрояването на квартала и в подкрепа на въпросния референдум.

Освен протестиращите, пред сградата на общината се появиха и инвеститори, които се обявиха срещу мораториум върху застрояването в квартала. 

Заседанието на Общинския съвет започна с изчитане на декларацията, в която бяха изразени опасения какво ще бъде бъдещето на книжния пазар на площад "Славейков". От Столична община обясниха, че не се предвиждат драстични промени в него. Той няма да бъде премахнат, дори ще бъде обновен и ще остане постоянен, както досега.

Репортер на Bulgaria ON AIR остава пред сградата на Столичния общински съвет, за да проследи какво ще бъде решението по казуса за квартал "Младост".

fallback
Още от България
fallback