Почти сигурно без референдум в "Младост"

Столичният Общински съвет все още обсъжда казуса срещу застрояването в квартала

06.04.2017 | 13:28 Редактор: Жанета Нейкова
Почти сигурно без референдум в

И към този момент продължава заседанието на Столичния Общински съвет по отношение дали да има референдум срещу застрояването в столичния квартал "Младост".

В дискусията се включиха много страни "За" и "Против", включително и кметът на района Десислава Иванчева. 

По всичко личи, че въпросното запитване ще отпадне, тъй като то бе отхвърлено още миналата седмица от ресорните комисии към Столична община с мотивите, че въпросите, изложени в него са незаконосъобразни.

Днес, пред сградата на общината се събраха представители на район "Младост", които се изявиха срещу застрояването на квартала и в подкрепа на въпросния референдум.

Освен протестиращите, пред сградата на общината се появиха и инвеститори, които се обявиха срещу мораториум върху застрояването в квартала. 

Заседанието на Общинския съвет започна с изчитане на декларацията, в която бяха изразени опасения какво ще бъде бъдещето на книжния пазар на площад "Славейков". От Столична община обясниха, че не се предвиждат драстични промени в него. Той няма да бъде премахнат, дори ще бъде обновен и ще остане постоянен, както досега.

Репортер на Bulgaria ON AIR остава пред сградата на Столичния общински съвет, за да проследи какво ще бъде решението по казуса за квартал "Младост".