Юлий Москов: Дясното победи, то управлява България!

Сякаш нямаше смисъл ГЕРБ да прави избори, коментира Мира Баджева пред Bulgaria ON AIR

26.03.2017 | 21:06 Редактор: Луиза Божинова
Юлий Москов: Дясното победи, то управлява България!

Дясната партия на България се казва ГЕРБ. Дясното победи, то управлява страната. Това каза журналистът Юлий Москов в изборното студио на Bulgaria ON AIR след излизането на първите резултати от изборите днес. 

"ГЕРБ отчете грешките си по времена президентската кампания и разбра, че в парламентарните избори трябва да направи две неща - да не лъже, и цялата им кампания мина без лъжа, и да говори само за реални неща", подчерта той.

По думите на Москов БСП е могла да спечели много лесно изборите по същата технология, по която Румен Радев спечели президентските. 

Според журналистката Мира Баджева пък резултатите от изборите изглеждат така, сякаш ГЕРБ не е имало смисъл да прави избори. По думите й интригата се запазва и ще я чакаме до последно, защото е свързана с това коя от най-малките партии ще мине бариерата и с ДОСТ. 

"Защо да не трябваше ГЕРБ да прави избори?", опонира й Москов в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. "Ако има нещо, от което да съм изненадан то е високият резултат на БСП и малкия т процент разлика между социалистите и ГЕРБ", сподели Москов.

Журналистът Асен Григоров каза, че международното положение пречи на БСП. "Кампанията на Корнелия Нинова започва все едно, че кандидатства за министър-председател на Русия, а не на България - санкциите, Крим и т.н", изброи той. 

Според Григоров трудно е да се правят прогнози кои партии влизат в парламента. По думите му, когато излязат резултатите от паралелното преброяване, горе долу ще стане ясно. 

Според Юлий Москов въпросът не се свежда до ДПС и Патриотите. Той прогнозира, че в парламента ще влязат "Воля" на Веселин Марешки, Реформаторският блок и "Да, България" на Христо Иванов.

А Мира Баджева смята, че западните партньори на ГЕРБ няма да бъдат никак щастливи, ако се направи официално коалиционен кабинет с Патриотите. 

"Ако те не влезнат, а само ги подкрепят като гласове в парламента, това прави още по-нестабилни правителство", заключи тя.

Вижте още във видеото: