Иван Гарелов не е изненадан, че ГЕРБ печели при първите резултати

Според журналиста за победата е допринесъл смекченият тон от страна на партията при напрежението между България и Турция

26.03.2017 | 20:39 Редактор: Жанета Нейкова
Иван Гарелов не е изненадан, че ГЕРБ печели при първите резултати

Първи реакции след прогнозните резултати, които показват, че ГЕРБ води пред останалите партии с 32,8%. Според предварителните резултати 5 партии влизат в 44 парламент. 

Журналистът Иван Гарелов не е изненадан от резултатите, които, според него, се очертаха още през изминалата седмица.

Запитан какви са причините резултатите да се сменят, след като преди няколко дни БСП водеше пред ГЕРБ в предварителните резултати той отговори, че според него появилата се заплаха от страна на Турция за намеса във вътрешните работи на България е допринесла за това.

"Докато Патриотите говориха за някакво обединение, ГЕРБ смекчи тона веднага. В това време пък БСП реагираха със същата настървеност и самочувствие ", смята журналистът.

Според Гарелов, ако окончателно ГЕРБ спечели изборите, партията има 3 възможности за управление:

"Първата е правителство на малцинството и тогава ще разчитаме на това Борисов да защити държавата от изпадане в кризисно състояние. Втората е опит партията да направи дясно-центристко правителство, но то вероятно няма да е стабилно. И третата възможност е коалиция с БСП с експертен характер".