224 клиенти на "Топлофикация София" ще получат обезщетение

Дружеството ще изплати над 100 хиляди заради аварията, спряла топлото

16.03.2017 | 22:30 Редактор: Мария Аладжова
224 клиенти на "Топлофикация София" ще получат обезщетение

224 клиенти на "Топлофикация София", засегнати от аварията през февруари в топлорайон "София Изток", получават обезщетение, които са отразени във февруарските сметки. Сметките за парно и топла вода за февруари са достъпни онлайн и в Центровете за обслужване на клиенти, съобщават от дружеството.

Още в края на миналия месец служители на "Топлофикация София" разлепиха във входовете на засегнатите сгради съобщения, в които бяха посочени количествата приспадната топлоенергия и сумите за обезщетение, изчислени за всяка отделна абонатна станция, съобразно броя дни без топлоподаване или с влошено такова.

Според данните на изчислителния център на "Топлофикация София" през февруари средната месечна температура е била плюс 3,1 градуса, докато през същия месец на 2016 г. средната месечна температура е била плюс 7,5 градуса.

Предвид по-студеното време през февруари тази година клиентите са потребили 418 452 МВтч топлинна енергия, докато през февруари в предходната година са отчетени 343 456 МВтч.

Методиката за изчисление на обезщетенията е осъществена в няколко стъпки, отбелязани в месечните съобщения, които клиентите ще получат и клиентите могат да ги проследят в месечните съобщения, които ще им бъдат доставени в следващите дни. Обезщетения ще получат само потребителите от кварталите, засегнати от аварията в топлорайон "София Изток".