Задочен дебат между Нинова и Борисов, този път за ЕС

Лидерът на социалистите против Европа на две скорости, експремиерът – най-бързи сме!

12.03.2017 | 16:30 Редактор: Мария Аладжова
Задочен дебат между Нинова и Борисов, този път за ЕС

"Щеше да е хубаво  тук да стоим с един друг  човек, човекът от Банкя. Не само като лидери на партии, които си оспорват управлението на България, но и като водачи на този район. Така щеше да е почтено към вас, да чуете предложенията ни и да изберете по-доброто за България. Но уви, човекът се скри." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Банкя, съобщи пресслужбата на БСП.

"Казваме – не на Европа на две скорости, но и на онази Европа, която продава на нашия пазар стоки второ качество, а в страните от Западна Европа – първо. Не желаем да сме народ второ качество", категорична бе лидерът на БСП.

Oт своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че България е с най-бързата скорост по отношение на икономиката в Европа.

Той припомни идеалните икономически параметри на страната – ниския външен дълг, ниския бюджетен дефицит, високия кредитен рейтинг на България и високия финансов излишък, съобщи "Фокус".

Бойко Борисов отбеляза още, че цели държави около България са направили дългове, а страната ни е отличник сред страните в Европейския съюз с 27% външен дълг, 0% дефицит и готовност за влизане в Еврозоната.

Нинова пък обърна внимание на демографската криза и проблемите на младите семейства в страната. "Млади хора, всеки, който работи и има деца, ще бъде облекчен, като плаща по-малко с 50 лева данък на дете на месец. Знаем, че не е достатъчно да ви помогнем, но искаме стъпка по стъпка да се преборим с демографската криза, защото народът ни изчезва. И ако не го проумеем всички политици и не вземем мерки, след години няма да я има България. Ето защо ще помогнем на младите семейства да отглеждат децата си тук", обърна се към младите Корнелия Нинова.

Тя се обърна и към възрастните хора, като каза, че е крайно време за призчисляване на пенсиите и напомни, че само БСП е правила това през 2008 година. "Тогава пенсиите се увеличиха в пъти, а не с два – три лева. Разчитайте на нас, че ще облекчим старините ви и ще ви помогнем да живеете достоен живот."