Bulgaria ON AIR настоява да участва в провеждането на предизборния дебат на 1 март

Ръководството на медията с отворено писмо до централите на БСП и ГЕРБ

28.02.2017 | 13:02 Редактор: Константина Маркова
Bulgaria ON AIR настоява да участва в провеждането на предизборния дебат на 1 март

Във връзка с планираното провеждане на предизборен телевизионен дебат между ГЕРБ и БСП на 1 март ръководството на Investor Media Group, част от която е Bulgaria ON AIR, се обърна към политическите партии, участници в дебата, с отворено писмо:

Уважаеми колеги,

Като национална ефирна телевизия Bulgaria ON AIR настоява да участва в провеждането на предизборен дебат между лидерите на ГЕРБ и БСП. Смятаме, че зрителите на Bulgaria ON AIR са равноправни на тези на останалите три национални телевизии. Като независима и обективна телевизия имаме право да зададем въпросите на нашите зрители. И да участваме наравно със свой журналист/водещ в провеждането на дебата.

В името на медийния плурализъм предлагаме провеждането на два отделни лидерски дебата - в началото и в края на предизборната кампания на неутрална територия. Вярваме, че в интерес на всички е политическите послания да достигнат до максимален брой хора. Гаранция за това е участието на повече медии. Ефективното представяне на политическите платформи не може да бъде заключено в рамките само на един дебат. Без съмнение по време на кампанията ще възникат редица нови въпроси, които ще изискват своите отговори дни преди предсрочния вот.

Като национална ефирна телевизия Bulgaria ON AIR настоява да участва в организирането и провеждането на два дебата. Предлагаме следните рамки:

- Два лидерски дебата в началото и в края на предизборната кампания;

- Четирима водещи от четирите национални телевизии – по двама от две различни телевизии, разпредлени в двата отделни дебата.

Вярваме, че в името на хората, обективността, честността и професионализма ще приемете предложения от нас вариант.

 

С уважение:

 

Виктория Миткова

Изпълнителен директор

Investor Media Group