Съдът гледа делото за ремонта на "Ечемишка"

АПИ иска платените в аванс 2,4 млн. лв.

23.02.2017 | 13:57 Редактор: Мария Аладжова
Съдът гледа делото за ремонта на

Дело за връщане на 2,4 млн. лева, платени в аванс през 2007 за ремонта на тунел "Ечемишка", гледа Апелативният съд в Бургас. Фирма "Трансстрой- Бургас" обжалва връщането на парите на Агенция "Пътна инфраструктура".

През август 2016 г. съдът осъди дружеството да върне аванса, поради несъстоялия се ремонт на пътното съоръжение. През август 2016 г. съда в Бургас уважава иска на агенцията и осъжда дружеството да върне аванса, поради несъстоялия се ремонт на пътното съоръжение.

В началото на февруари след падане на осветителна греда върху автомобил в тунела загина жена. През 2005 година фирмата печели обществената поръчка като част от Консорциум "Техностил 2001". Две години по-късно Агенция "Пътна инфраструктура" превежда авансово парите, но ремонт така и не започва.

Едва пет години по-късно агенцията заведжа дело, за да си върне парите. От "Трансстрой" Бургас обаче искат от сумата да се приспаднат 1 млн. и 100 хил. лв, които са изразходвани за изготвянето на технически проект и за закупуването на материали.

Според адвоката на АПИ фирмата е нямало право да извърши тези разходи.