Инспекцията по труда и прокуратурата разследват инцидента в "Брикел"

Обявяват причините за трагедията, при която загина работник, а други петима бяха ранени

18.02.2017 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
Инспекцията по труда и прокуратурата разследват инцидента в

Очаква се днес Инспекцията по труда да обяви причините за тежкия инцидент в завод "Брикел" в Гълъбово. Един работник загина, а петима бяха ранени при почистване на сероочистващата инсталация на топлоелектрическата централа, което било извършвано от външна фирма.

По неизвестни към момента причини голямо количество гипсова маса се срутило върху работниците. Инцидентът стана около 15 часа вчера. И шестимата служители са работили в "Брикел" от около 10 дни.

Засега няма официална информация от дружеството собственик на ТЕЦ-а. От снощи на мястото на инцидента са служители на Инспекцията по труда и от прокуратурата.

Вече е иззета документация, а първоначалният оглед е установил, че работниците са имали каски. Срокът за приключване на разследването от страна на прокуратурата е два месеца. След това ще стане ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения. 

Единият от пострадалите все още е в гълъбовската болница без опасност за живота, а друг е настанен в Университетската болница в Стара Загора. Той е със засегнат нерв на ръката, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Останалите пострадалите са прегледани от лекарите и освободени за домашно лечение.