Лиляна Павлова: Поетапно освобождаваме движението

Регионалният министър обяви от Кризисния щаб кои участъци в страната са отворени за преминаване

06.01.2017 | 19:05 Редактор: Жанета Нейкова
Лиляна Павлова: Поетапно освобождаваме движението

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова даде информация от Кризисният щаб през последния час. Тя заяви, че ситуацията в Северозападна България се е поуспокоила.

"Затова поетапно разрешихме и освободихме движението за тежкотоварните превозни средства, както и за леките коли. Свободни за движение на тежкотоварни превозни средства са направленията към граничните пунктове "Калотина", "Кулата", направлението по АМ "Тракия" и АМ "Марица", както и първокласният път там. Освободихме движението за тежкотоварния трафик при направлението София - Видин и по АМ "Хемус" до град Ябланица", обясни тя.

Министър Павлова добави, че е имало леко напрежение с превозвачите на тежкотоварните превозни средства, които стояха много часове близо до село Яна. Те вече са освободени за движение. 

Друг свободен за движение участък е проходът Петрохан, спокойно е преминаването и през Шипка. Остават затворени проходите Дюленски, Айтоски и Ришки. 

Тя поясни, че още е много тежко положението в област Бургас при "Петолъчката" и АМ "Тракия", тъй като има сериозни навявания и няма видимост.

Министър Лиляна Павлова благодари на всички, които "вече 24 часа се съобразяваха със забраните - нямаме тежки инциденти, нямаме бедстващи хора". 

Тя добави, че остават забраните за източната част на Русе, цяла Шуменска област, Търговище, Силистра, Бургас.