Над 30 см сняг затрупа Западна България

Най-много е валяло във Враца и Монтана

06.01.2017 | 14:00 Редактор: Луиза Божинова
Над 30 см сняг затрупа Западна България

В Западна България през последните 24 часа падна над 30 сантиметра сняг, а в София температурата е минус 10 градуса, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR. Обстановката в последните два часа започна да се усложнява, затворен е Петроханския проход поради снегонавявания. 

Всички улици на масовия градски транспорт в София са обработени, техника обаче още не е успяла да влезе в малките улички. 

Най-много сняг е валяло във Враца и Монтана - близо 40 сантиметра сняг.

По-рано днес на летището в София имаше проблем с полетите. Към този час полетите се изпълняват нормално. Призовават се пътниците да ходят два час апо-рано преди излитането на техния полет.

Два влака закъсняват към Централна гара поради обилния снеговалеж. Има и закъсняващи автобуси от Източна към Западна България.

Над 40 души са преминали през "Пирогов" за 12 часа заради подхлъзвания на непочистени тротоари. Помощ са потърсили основно хора в активна възраст - между 18 и 60 години. Най-често пострадалите са идвали, заради фрактури и контузии в областта на китката, рамото и глезена. Лекарите напомнят, че е добре хората да ограничат излизането навън. Ако пострадат е добре веднага да потърсят специализирана медицинска помощ, а не да прибягват до самолечение. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават участниците в движението да се движат по магистралите с 40 км/ч.