Жител на Хитрино: Шокиращо! Усещането е за призрачно село

Населеното място се събужда след вдигането на блокадата

21.12.2016 | 08:46 Редактор: Тодор Петров
Жител на Хитрино: Шокиращо! Усещането е за призрачно село

Твърде шокиращо и необичайно за нас. Излязохме по улиците и не знаехме какво се случва и какво да правим. Усещането е за призрачно село. Разрушенията изглеждат различни през човешките очи.

Това сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR Себат - един от жителите на Хитрино, които вече имат достъп до домовете си. Прекарал е нощта в дома на своите родители, с които заедно е изчакал отмяната на евакуацията в роднини на 30 км от селото.

Себат разказа, че поне половин час след трагичния инцидент не е знаел каква е причината. Хората веднага са започнали да помагат на пострадалите. В къщата на Себат няма щети и по думите му никой не е влизал да тършува. Направени са замервания, а вече е възстановено енергоснабдяването.

Хитрино се събужда след 11-дневната евакуация, а вчера хора от 100 домакинства успяха да стигнат до къщите си. Голяма част обаче решиха да се върнат в местата, където са били по време на евакуацията. Днес още 170 домакинства ще се върнат в Хитрино, а вече се забелязва движение на автомобили в селото. 

Вижте повече по темата във видеото: