Хитрино се съживява, хората се прибират по домовете си

Последната и най-опасна цистерна беше извозена от селото

20.12.2016 | 16:32 Редактор: Луиза Божинова
Хитрино се съживява, хората се прибират по домовете си

Блокадата над шуменското село Хитрино вече е вдигната, хората започват да се прибират по домовете си. Това стана възможно, след като и последната, най-опасна цистерна, от която изтичаше газ, беше извозена от селото.

Въпреки че всички цистерни са вдигнати, дейностите и работата по разчистването на влаковите линии продължава, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR. Десетки са къщите, които имат щети.

Започна и измерването на радиацията в помещенията на хората, които са се прибрали. Към момента няма остатъчни газове и хората могат да се прибират спокойно в къщите си.

Вчера стана ясно, че са повдигнати обвинения на двама от машинистите на дерайлиралия влак в селото на 10 декември. А днес в транспортната комисия в Народното събрание бяха разяснени и повече подробности за това как се е случил инцидентът и самият взрив. Причината е кука, която е успяла да пробие цистерната.

Чуйте повече от министъра в оставка Ивайло Московски:

Днес в домовете си успяха да влязат само хората от така наречената "Горна махала" на Хитрино или тези, на които щетите по къщите са само счупени прозорци и врати. В следващите дни се очаква да се приберат хората, на които домовете са с най-сериозни щети.