Последната цистерна от дерайлиралия влак напусна Хитрино

Днес жителите ще могат да влязат в домовете си

20.12.2016 | 14:04 Редактор: Ирина Георгиева
Последната цистерна от дерайлиралия влак напусна Хитрино

Около 13 часа днес и последната цистерна от дерайлиралия влак напусна Хитрино, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова. По думите й днес жителите ще могат да влязат в домовете си, но това ще стане контролирано. А именно - един представител от семейство ще влиза в дома си заедно с полицай и с пожарникар, който ще измерва показателите на атмосферния въздух за наличие на евентуално горивно вещество

Междувременно приключи и брифингът в Хитрино. Гл. комисар Николай Николов съобщи, че операцията е приключила успешно два часа по-рано.

Припомняме, че вчера прокуратурата повдигна обвинения на двамата машинисти от първия локомотив. От обвинението обаче подчертаха, че кръгът на обвинените ще се увеличава.

"Цистерна 10 - поред, е пробита от теглична кука на цистерна 9, като пробойната на балона на цистерната е с голямо сечение. Това е довело до интензивно изтичане на голямо количество пропилен", обясни министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски. 

Жителите на селото днес се събраха на редовния си обществен съвет. Най-големите им притеснения са свързани със замърсяването на въздуха, водата и почвите. 

Чуйте притесненията им: