Ина Ананиева ще продължи треньорската си кариера в Клуб "Левски - Илиана"

Преди два дни тя обяви, че напуска поста старши треньор на ансамбъла по художествена гимнастика

19.12.2016 | 17:26 Редактор: Ирина Георгиева
Ина Ананиева ще продължи треньорската си кариера в Клуб

Ина Ананиева ще продължи треньорската си кариера в Клуб "Левски - Илиана". Това заяви специалистката пред камерите на Bulgaria ON AIR само два дни след като обяви, че напуска поста старши треньор на ансамбъла по художествена гимнастика.

"Там имат нужда от мен. Точно в Клуба имат нужда от мен. Аз няма да спра с треньорството. Не съм се отказала категорично от залата, но просто искам да не се подлагам на този стрес, на този режим на работа. Малко по-спокойно трябва да бъде всичко. Ще работя в Клуба и искам да създавам момичета, които след 8 години да заместят тези, които в момента са тук", сподели Ананиева.

Ина очаква времето да покаже дали решението й е правилно, но е спокойна за бъдещия ансамбъл.

"Да, непрекъснато получавам обаждания. Не мога още да се успокоя, защото ще ми трябва още време. Предполагам, че за много хора е било изненада. Опитах се да продължа след Олимпиадата. Дадох си срок до Нова година да се възстановя, да имам сили да продължа, но нещата не се получиха и трябва да имаш сили да кажеш "край", заяви Ананиева.

Златните момичета са подкрепили своята треньорка въпреки трудното решение, което тя е взела.

"Мишето ми сподели, че най-много ще й липсвам на нея, защото тя имаше нужда от мен, да мога да й предам опита си и да я науча на много неща, но аз мисля, че и Весето ще се справи с тази задача. Другите момичета ме подкрепиха за това мое решение", добави Ананиева.

Ананиева има пръст и в новите композиции на ансамбъла, но основата е направена от новия старши треньор Весела Димитрова.

"Спокойна съм и спокойно мога да се оттегля от поста главен треньор, защото наистина Весела Димитрова има невероятни качества. Много работа свършиха от лятото досега. Момичетата са много талантливи и няма за какво да съжаляват, защото съм сигурна, че ще имат големи успехи", коментира Ананиева.