След срещата с властите: Без ясен срок за отмяна на евакуацията в Хитрино

Провежда се опасна операция по обезопасяване на последните цистерни в селото

19.12.2016 | 13:22 Редактор: Тодор Петров
След срещата с властите: Без ясен срок за отмяна на евакуацията в Хитрино

Властите не се ангажираха с точна дата и ясен срок за отмяна на евакуацията в бедстващото село Хитрино. Това стана ясно след срещата на евакуираните жители с гл. комисар Николай Николов и кмета на населеното място Нуридин Исмаил.

Идеята на срещата бе да се уточни кой ще бъде денят, в който евакуацията ще бъде отменена. След срещата хората споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че им е обяснено от властите за изключително опасната операция, която протича в момента и че не могат да се ангажират с точен срок за отмяна на евакуацията. Най-рано гражданите ще могат да влязат в домовете си утре, но самите те очакват това да се случи по-скоро в сряда. 

В момента тече последният етап от обезопасяването на цистерните. Припомянме, че една от тях е тази, от която имаше изтичане на газ. От хода на операцията зависи и денят, в който жителите на Хитрино могат да влязат в домовете си. Двете останали цистерни са най-рискови, тъй като трябва да бъдат изправени преди транспортирането им. 

"Остават две цистерни. Хората са изморени, не оказвайте никакъв натиск върху тях. Няма замърсяване на въздуха", посочи главен комисар Николай Николов.

Очаквайте развитие на ситуацията в следващите емисии на Bulgaria ON AIR.