Пострадалите от Хитрино се събраха, чакат отговори от Борисов

Изнервени граждани се чудят защо машинистът на влака не е намалил скоростта

13.12.2016 | 13:40 Редактор: Тодор Петров
Пострадалите от Хитрино се събраха, чакат отговори от Борисов

Повечето пострадали от Хитрино са настанени в село Тимарево. Недоволството сред тях се увеличава, а хората искат да знаят причината, която е довела до фаталната катастрофа. Гражданите се събират в залата на читалището, където ще очакват нова информация. Очаква се и премиерът Борисов да дойде при хората, за да разговаря с тях.

"Каква е причината? Никой не казва. Защо машинистът не е намалил скоростта, след като е бил предупреден? С такава скорост никога не е влизал влак в населено място. Има си светофар, където трябва да намали", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR Ердоан, който е останал без дом след трагедията.

Мъжът призна, че е готов да живее във фургон и че за него започва нов живот. Иска да се прибере в Хитрино и да помогне с каквото може. "Гледаме да преживеем, хората са в стрес. Трудно е, всичко е със земята", сподели още той.

В кризисния център на БЧК в Тимарево се приемат абсолютно всички продукти, които са дарени за хората от пострадалото Хитрино. Вече се доставят консерви с храна, минерална вода и одеяла. 

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк