Зимата в Хитрино дойде, напрежението расте

Премиерът и главният прокурор ще посетят селото, идват и фургони за хората без домове

13.12.2016 | 11:37 Редактор: Тодор Петров
Зимата в Хитрино дойде, напрежението расте

Зимата в Хитрино дойде. Времето е изключително студено, има и силен вятър. Вече има напрежение сред населението - хората се притесняват какво ще се случи с техните домове. Те бяха евакуирани много бързо и оставиха без обезопасяване домовете си. 

Предвид ситуацията тази стурин властите заявиха, че достъпът на хората ще бъде ограничен. Дори контролираното допускане на жителите на селото няма да се осъществява, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от населеното място.

Очаква се скоро в Хитрино да пристигне премиерът Бойко Борисов. Новината, с която той идва, е че ще бъдат докарани над 20 фургона за хората, чиито домове бяха напълно унищожени. В селото се очаква да пристигне и главният прокурор Сотир Цацаров. Той трябва да внесе по-голяма ясно за причините за взрива.

Междувременно периметърът на кризисния щаб бе ограден и изолиран. Пет екипа на пожарната служба работят на терен и обезопасяват цистерните. Една е пълната цистерна, от която има изчитане на газ. На място са и крановете, които ще преместят и изнесат цистерните от Хитрино.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк