fallback

Ген. Войнов за Хитрино: Пожарникарите са действали абсолютно правилно

Трябва да обърнем внимание на експертността на хората, които се назначават, посочи бившият директор на Националната противопожарна служба

12.12.2016 | 07:36 Автор: Тодор Петров

Бившият директор на Националната противопожарна служба ген. Кирил Войнов бе категоричен пред Bulgaria ON AIR, че пожараникарите са действали безупречно в Хитрино. 

"Действали са абсолютно правилно. Пожарникарите са рискували живота си, но действията им са били абсолютно премерени. Не е трябвало само да гасят пожара, а и да спасяват хора", коментира ген. Войнов и подчерта добрата организация, която според него е създадена, за да бъде овладяна ситуацията в село Хитрино. 

Той не отрече, че е допусната грешка, за да се случи трагедията, но не пожела да се ангажира с конкретна причина. Бившият директор на Националната противопожарна служба настоя, че в последните 27 години на ръководни постове в България се поставят партийни назначения. Ген. Войнов е категоричен, че трябва да се обърне голямо внимание на експертността на хората, които се назначават. 

"Трябва да се направи анализ какво трябва да представлява България. Държавата сме всички ние", посочи експертът. Той е на мнение, че отново трябва да се постави въпросът за сигурността на българските граждани.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913  BIC: UNCRBGSF  Банка: УниКредит Булбанк 

fallback
Още от България
fallback